ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ BAŞARIMIZ

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ BAŞARIMIZ

Okulumuz gönüllü ve istekli olarak başvurduğu Entegre Yönetim Sistemi belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlamıştır. Böylece entegre yönetim sistemi belgesine hak kazanan Türkiye’deki 5 okuldan biri olmuştur. Peki bu süreç neyi ifade etmektedir?

ISO belgesi, farklı ülkelerin temsilcilerinden oluşan ve genel kalite ilkeleri tesis eden ISO organizasyonu tarafından verilir. ISO belgeleri genel kalite yönetim anlayışından çevre, iş sağlığı ve güvenliği ve kalite yönetimi gibi daha özel konularda kalite anlayışını güçlendirme amacıyla verilir.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi; beklentileri, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile memnuniyetin artırılmasını öngören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemi biçimidir. Kuruluşun organizasyonel yapısından paydaşların memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada Kalite Yönetim Sistemi koşullarını belirler. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi; özünde, doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan standartlar bütünüdür. Bunu da çevre performansının izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi temeline dayandırmakta ve çevre faktörlerine ilişkin olarak ilgili mevzuat ve kanunlar tarafından tanımlanmış koşullara uymayı şart koşmaktadır.

ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği sisteminin temel amacı; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuatın ışığı altında, kuruluştaki söz konusu riskleri ortadan kaldırarak veya en aza indirerek, sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak ve bu ortamı yönetmektir.

Tüm bu hususlar dikkate alındığında; okulumuz her açıdan daha güvenli ve kaliteli, çevreye duyarlı, şeffaf, izlenebilir bir hizmet anlayışına sahiptir.

Bu süreçte emeği geçen başta okul idaresi olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

12.01.2024 78

12-01-202412-01-2024